Toen ik in Amsterdam was, moest ik gewoon een kijkje nemen op de Wallen. Het is tenslotte een beroemde plek en het wordt alleen maar populairder. Elke dag komen toeristen naar dit gebied om een glimp op te vangen van de dingen waar ze alleen maar over gehoord hebben. Ondanks dat het zo bekend is, denk ik dat je een paar dingen verrassend zult vinden.

Een Red Light District of Pleasure District is een deel van een stedelijk gebied waar een concentratie van prostitutie en seksgeoriënteerde bedrijven, zoals seksshops, stripclubs en theaters voor volwassenen, te vinden is.

Wallen worden meestal geassocieerd met vrouwelijke straatprostitutie, maar in sommige steden zijn er ook gebieden met ruimtes voor mannelijke prostitutie en homozaken. Gebieden in veel grote steden over de hele wereld hebben een internationale reputatie opgebouwd als Wallen.

Hier zijn enkele interessante feiten over dit beroemde gebied:

1.Overdag is het bijna onzichtbaar

Hoewel het 24 uur per dag, 7 dagen per week open is, is de populairste tijd om de Wallen te bezoeken zeker ’s nachts. Dan komt het echt tot leven en krijgt het zijn synonieme rode gloed. Als je de film Spirited Away hebt gezien, doet het me denken aan het moment dat die verlaten spookstad tot leven komt met geesten. Tijdens mijn eerste bezoek aan Amsterdam kwam ik hier meerdere keren langs zonder het door te hebben! Overdag gaat het zo goed op in de rest van de stad dat het bijna niet te zien is.

Leuk weetje: De Wallen zijn ook een woonwijk met meer dan 4.000 inwoners. Sommige mensen wonen hier zelfs met hun gezin.

2. Het is behoorlijk veilig

Hoewel het vroeger een behoorlijk ruige buurt was, is de Wallen https://znaki.fm/nl/places/wallen-amsterdam/ nu een toeristische hotspot. Elke avond is het gevuld met hordes bezoekers die allemaal een kijkje willen nemen in deze unieke attractie. Vanwege de aard en populariteit van het gebied zijn de straten bezaaid met camera’s en undercoveragenten.

3.Ook de sekswerkers zelf hebben hun eigen veiligheid.

De Wallen hebben niet alleen ramen met rood licht, maar ook ramen met blauw licht. Als je je afvraagt wat dit betekent, is het om aan te geven dat de dame achter het glas transgender is.

4. De sekswerkers kunnen service weigeren

Dat klopt, de sekswerkers zijn zelfstandigen en kunnen kiezen met wie ze zaken willen doen. Ze hebben het recht om iedereen service te weigeren, om welke reden dan ook. Omdat het zo druk is op de Wallen, kunnen ze een beetje selectief zijn. Er is ook geen vaste prijs voor diensten en er is meestal ruimte voor onderhandeling. Meestal begint de onderhandeling bij €50 en verandert deze afhankelijk van de klant en wat hij vraagt.

5. Het is taboe om de werknemers te fotograferen

Zoals je je kunt voorstellen, leiden veel sekswerkers op de Wallen een dubbelleven. Veel van hen houden hun werk zelfs voor hun beste vrienden verborgen. Het is dus zeer taboe om foto’s van hen te maken. Als ze je dit zien doen, is de kans groot dat ze je ermee confronteren en je vragen de foto te verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *